Divi sablon – az egyik legjobb WP sablon

Az Elegant Themes DIVI egy prémium WordPress sablon, amivel programozói tudás nélkül készíthetők mobilbarát reszponzív weboldalak és webshopok. A gyorsaság és a felhasználóbarát kialakítás mellett hatalmas előnye, hogy korlátlan weboldalon felhasználható.

WordPress szakértőként rengeteg WordPress sablont használtam már, így viszonylag nagy rálátásom van a témára. Ha bárki tanácsot kér, mind a mai napig a DIVI sablont ajánlom és az általam készített weboldalak is kivétel nélkül DIVI-vel készülnek.

Világszerte több mint 800,000-ren használják, így valószínűleg neked is megfelelő lesz, de lássuk részletesen az előnyeit és a hátrányait. A cikk végén pedig egy visszautasíthatatlan ajánlatot is találsz 🙂

DIVI sablon előnyök

A legjobb prémium kategóriás sablon, öröm vele dolgozni.

Nagyon felhasználóbarát a felület, logikusan van felépítve, gyorsan rá lehet érezni.

Nem csak egy WordPress sablon, hanem egy drag and drop page builder is. Így az előre elkészített kb 40 darab elem – mint kapcsolati űrlap, gomb, ártáblázat, slider, blog, közösségi média megosztások, visszaszámláló, térkép – fogd és vidd módszerrel, egyszerűen beilleszthető az oldalba.

divi wordpress

Nem kell hozzá programozói tudás. Az előre létrehozott elemeket fel lehet használni és számtalan lehetőség van személyre szabásra.

A vizuális szerkesztőben azonnal látod, ahogy szerkeszted a weboldalt. Nem kell minden módosítás után frissíteni az oldalt, hanem minden változtatás élőben történik. Így azonnal látod az eredményt mikor beillesztesz egy új elemet, átírsz egy szöveget vagy lecserélsz egy színt, ami nagyon meggyorsítja a munkát.
Reszponzív, mobilbarát a sablon, sőt külön nézetben lehet szerkeszteni a tabletes és mobilos kinézetet. Eszközre szabva be lehet állítani az elrendezést, a betűméretet, a margókat és hozzá lehet adni vagy le lehet tiltani elemeket így beállítható, hogy valami csak mobilon vagy csak desktopon látszódjon.

divi elegant themes

Minden elkészített és testreszabott elemet el lehet menteni és egy másik oldalon vagy akár egy teljesen új weboldalon is fel lehet használni. Így nem kell mindig előről elkészíteni ezeket.

Profiknak és amatőröknek egyaránt megfelelő.

Az amatőröknek az előre elkészített weboldal elrendezésekkel segítenek. Minden csomagban van főoldal, rólam, kapcsolat blog és áruház oldal is. Ezeket pár kattintással be lehet illeszteni, majd csak át kell írni a szövegeket, le kell cserélni a képeket és kész is a weboldalad. Tehát kapsz egy csomó profi oldalt teljesen ingyen, amit csak személyre kell szabni.

A vásárlás után rögtön hozzáférsz több mint 110 weboldal sablonhoz és 880+ előre elkészített kinézethez, ami inspirálódásra és kiindulási alapnak is szuper.

A profiknak pedig egy stabil alapot biztosít, amire akár egy teljesen egyedi dizájnt is fel lehet építeni CSS kódokkal.

Folyamatosan fejlesztik és újabb funkciókat kap, amit dokumentálnak és kommunikálnak is.

Az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektettek a gyorsaságra. Mára a WordPress DIVI sablon nagyon profin osztja el a rendelkezésre álló erőforrásokat, így kiemelkedő eredményeket lehet vele elérni.

webáruház üzemeltetés

Sablonokat lehet készíteni, így nem kell például minden blogposztot egyedileg dizájnolni. Elég csak a beépetett WordPress szerkesztőben megírni a szöveget, aminek a kinézetéért az előre létrehozott sablon felel.

De nem csak blogposztoknak, hanem a DIVI Theme Builder segítségével oldalaknak, projekteknek, kategória oldalaknak, keresési eredményeknek és 404 oldalnak is létrehozható sablon. Illetve a menüt és a láblécet is rugalmasan személyre lehet szabni.

divi builder

Tökéletes blogolásra, ugyani s DIVI Theme Builder óta tökéletesen használható a beépített szerkesztő és annak minden funkciója, így nem kell lemondani a DIVI nyújtotta előnyökről sem.

Kompatibilis a Woocommerece-el, így ideális webshopok készítésére is. A webáruház egyedi oldalai, mint termék, termékkategória, kosár vagy pénztár pedig a Theme Builder-rel személyre szabható.

Magyar nyelvű a kezelőfelület, így nem szükséges hozzá angoltudás.

Magasabb szint ugyan, de mindenképpen meg kell említeni, hogy a DIVI sablon lehetőséget ad az A/B tesztelésre. A legtöbb sablon mellé ezt külön kell beszerezni, a DIVI-be viszont be van építve. Így lehetőség van rá, hogy egy oldal két különböző verzióját (eltérő színek, szövegek, gombok) mutasd a látogatók 50-50%-ának. Így egyszerűen kideríthető, hogy melyik működik jobban, melyik hoz nagyobb eredményt.

Végül, de nem utolsó sorban pedig kiváló az ügyfélszolgálata. Nagyon gyorsan válaszolnak és a hét minden napján 24 órában elérhetők. 

DIVI sablon hátrányok

Nem kezeli a morzsamenüt, viszont a Yoast SEO plugint úgyis telepíteni kell, ami tökéletesen lefedi ezt a hiányosságot.

A űrlap funkciója korlátozott, ebben szinte egyik téma sem jeleskedik. Nem véletlen, hogy olyan sok form plugin van. Én személy szerint a Fluent forms-ot ajánlom.

A testimonial eleme szerintem nem néz ki jól, de nyilván erre is van megoldás. Én általában egyedi szövegként hozom létre, amit pedig egyszerűen személyre lehet szabni

Mivel Google fordítót használnak a téma fordításához néhol hagy kivetnivalót maga után. Kedvencem a “General” menüpont, ami “Tábornok”-nak lett fordítva. Azonban ez egyáltalán nem vészes. Megmosolyogtató elírások vannak, de ettől függetlenül angol tudás nélkül is tökéletesen használható ez a WordPress sablon.

Kinek jó választás a DIVI?

Szinte mindenkinek, mivel mindent tud és nagyon könnyű elsajátítani a használatát.

Gyors, stabil, megbízható, felhasználóbarát és szinte kivétel nélkül bármit meg lehet vele valósítani. 

Az árazása korrekt olyan szempontból, hogy bármennyi weboldalon fel lehet használni és van lifetime előfizetés, így nem kell évről évre megújítani. 

Arról nem is beszélve, hogy 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalnak. 

DIVI sablon árak és vásárlás

Ha a DIVI téma mellett teszed le a voksod két lehetőség közül választhatsz:

  1. Éves előfizetés – $89
  2. Lifetime előfizetés – $249 (egyszer kell csak kifizetni, utána örökre a tiéd)

Alkalmanként pedig adnak 10-20% kedvezményt a DIVI sablon árából (pl.: szokott lenni DIVI sablon Black Friday akció).

Azonban van egy ennél jobb ajánlatom. Ugyanis készítettem egy videós DIVI tanfolyamot, amihez ingyenesen jár lifetime DIVI licence kulcs. Így a $249 töredékéért hozzá tudsz jutni az örök életre szóló DIVI-hez és minden kiegészítőjéhez.

Mutasd

Gyakran ismételt kérdések

Van már weboldalam, használhatom rajta a DIVI sablont?

Használhatod persze, a struktúra megmarad, a dizájnt viszont újra fel kell építeni a DIVI szerkesztővel.

Magyar a DIVI szerkesztő felülete?

Igen, ha az oldalad nyelve magyarra van állítva, akkor a szerkesztő is magyarul fog betölteni.

Mi történik, ha lejár az éves előfizetés?

Ha csak 1 évre fizetsz elő, akkor a második évtől nem kapsz frissítéseket, de az oldalad továbbra is elérhető lesz. Ezt nem javaslom, mivel így megnyílnak a biztonsági rések és nem lesz biztonságos a weboldalad. Illetve az ügyfélszolgálathoz sem tudsz majd fordulni.

Ha 1 évre veszem meg, át lehet majd váltani örökös hozzáférésre?

Igen, eddig nem volt akadálya annak, hogy valaki egy nagyobb csomagra váltson. Eddig ha ez éven belül történt, akkor jóvá is írták a korábban befizetett összeget.

A $249 dollárban benne van az ÁFA is?

Ha magánszemélyként vásárolsz, akkor nincs benne az ÁFA az árban. Viszont ha beírsz adószámot akkor igen.

Mi az a DIVI Page Builder?

WordPress weboldal esetén szükséged van egy sablonra és egy oldalépítőre is. Általában ez két különálló dolog, azonban a DIVI nem csak egy sablon, hanem egy oldalépítő is egyben. Így lehetőséged van a téma adta funkciókat egy vizuális felületen fogd és vidd módszerrel, az egérrel összerakni, mindenféle programozói tudás nélkül. Tehát a téma adja a kinézetet a Page Builder pedig a lehetőséget, hogy az oldalad fel tud építeni.

Mi az a DIVI Extra sablon?

Ez egy magazin téma, amit a DIVI előfizetéshez ingyen adnak. Ha kifejezetten blogolni szeretnél, akkor ez egy tökéletes megoldás.

Dolgozzunk együtt!

Gyors, korszerű, biztonságos, mobil és felhasználóbarát weboldalt szeretnél? Jó helyen jársz!