Miért válaszd a WordPress tartalomkezelő rendszert?

Az alábbiakban összefoglalom, hogy miért tettem le a voksom a WordPress mellett és miért ajánlom neked is, hogy az oldalad ezzel a tartalomkezelő rendszerrel készüljön. A WordPress legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerű használni és elég rugalmas ahhoz, hogy szinte bármilyen honlapot létre lehessen hozni vele, legyen szó blogról, portfólióról, webshopról vagy online kurzus tagsági weboldalról. Nincs olyan weblap igény, melyet ne lehetne vele kielégíteni, ezért nem véletlen, hogy hatalmas népszerűségnek örvend és hogy a felhasználók tábora folyamatosan növekszik. Jelenleg a világ összes weboldala közül 31.1% WordPress-t használ, köztük olyan nagy cégek is mint a Mercedes-Benz, Forbes, The Walt Disney Company, Sony Music, General Motors, Time Magazin vagy a Harvard egyetem. Ez a lista elég meggyőző, nem?

További előnyei közé sorolandó, hogy:

 • Nem csak a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer, hanem a leggyorsabban bűvülő, fejlődő is.
 • Egy hatalmas szakértői csapat fejleszti és támogatja, ennek köszönhetően a rendszer stabilitása, megbízhatósága, folyamatos fejlesztése és frissítése garantált.
 • Magyar nyelvű és felhasználóbarát, így miután elkészült a weboldal, könnyedén, programozói tudás nélkül lehet blogposztokat kirakni, portfólió elemeket bővíteni, termékeket feltölteni vagy az online kurzust menedzselni.
 • WordPress sablonok széles tárháza érhető el, amivel könnyedén felépíthető a modern és reszponzív dizájn (legyen szó akár egy webshopról, céges weboldalról vagy egy vitorlás tanfolyam landing page-ről).
 • Könnyedén bővíthető, így ha a későbbiekben egy új funkcióra van szükség, az problémamentesen integrálható a már működő weboldalba.
 • A legkülönbözőbb médiaelemeket képes kezelni, így képeket, audió- és videóelemeket, dokumentumokat és fájlokat is megoszthatóvá lehet vele tenni.
 • A Google-ben való jobb helyezések elérése érdekében a szabványoknak megfelelő, minőségi kódolással készül. Ezen felül még keresőbarátabbá alakítható a megfelelő SEO pluginek használatával és azok megfelelő beállításával.
 • A WordPress fejlesztésekor a biztonságot is kiemelt helyen kezelik, így a biztonsági fenyegetések minimálisra csökkenthetők a helyes beállításokkal.
 • Költséghatékony megoldásnak mondható, használatával megspórolható egy teljes tartalomkezelő rendszer megtervezése és leprogramozása.

Szeretnék néhány WordPress tévhitet eloszlatni:

 • Sokan úgy gondolják, hogy nem megfelelő webáruháznak és ez a régmúltban így is volt, mivel alapvetően blogmotornak indult, azonban mára olyan teljes értékű rendszerré nőtte ki magát, mely számtalan webshop alapjaként szolgál. Minden megtalálható benne ahhoz, hogy egy jól kinéző, személyre szabott, hatékony és gyors webáruházat lehessen a segítségével kialakítani.
 • Nem csak kis cégek használják, fentebb felsorolásra került néhány nagyobb vállalat, akik WordPress alapokon működtetik weboldalukat. Ha nekik megfelel, neked miért ne lenne jó?
 • Az alap WordPress tartalomkezelő rendszer tudását különböző pluginokkal lehet bővíteni és még inkább személyre szabni. Habár sokaknak kétségei vannak ezek megbízhatóságával kapcsolatban, nem kell aggódni, egy profi WordPress szakértő tudja, hogy melyik plugint kell használni. Leellenőrzi, hogy vannak-e problémák az adott pluginnel, milyen gyakran frissítik, milyenek az értékelések és a vélemények róla, majd teszteli és csak ezután építi be az ügyfél oldalába.
 • A gyorsaság és a nagy forgalom sem jelenthet akadályt a WordPress-nek. A teljesítménnyel kapcsolatos problémák nagy százalékban a tárhelyszolgáltatóhoz köthetők. Ha a WordPress-el lenne gond, nem használnák olyan nagy oldalak, mint a Time Magazin vagy a Forbes, akik hatalmas forgalmat generálnak nap mint nap.

Remélem a fenti sorokban sikerült bemutatnom a WordPress előnyeit és megválaszolni a felmerült kérdéseket. Amennyiben úgy döntöttél, hogy WordPress alapokra építtetnéd a weboldalad vagy kérdésed merült fel, keress bátran!